Minusta on aina ollut hämmästyttävää, miten joku voi olla äärimmäisen mustasukkainen ja joku ei. Tai ei kai siinä nyt sen kummempaa ole kuin se, että jollain on asiat kunnossa ja jollain ei.

Minulla on nyt kaksi ääritapausta.

1. Lapsuuden ystäväni A, joka ei voi tavata minua ollenkaan, koska hänen vaimonsa on SIKAmustis!!! Siis tyyliin, että jos tulemme kadulla vastaan, emme voi tervehtiä, jos hänen vaimonsa on mukana. Niinpä me sitten olemme jutelleet sähköpostitse tai FB:ssa, salaa. A silloin, kun vaimo on vaikkapa koiran kanssa lenkillä.

2. Ystäväni B, joka vastikään meni naimisiin. Käydään töiden jälkeen olusilla. Tai hän lähtee mukaan teatteriin. Toki vaimokin tulee mukaan, jos hänellä ei ole muita menoja. Viimeksi juuri ilmoitin B:n vaimolle, että tulen hakemaan hänen miestään sitten siihen ja siihen aikaan.

Sen verran vielä, että kummankaan kanssa minulla ei ole ikinä ollut mitään vispilänkauppaa, eikä tule. Siis niin vilpittömästi vaan ystäviä, mutta vaimoja on erilaisia. Tapaus B:n vaimo on huipputyyppi, mutta Tapaus A:n vaimoon minulla ei ole edes mahdollisuutta tutustua!?